Chrome eksperimentai

Po pastarojo įrašo apie Google paieškos gaublį, šiek tiek pasidomėjau apie kitus chrome eksperimentus, kurie yra kombinuojami iš html5, javascript, WebGL ir kitų varikliukų. Šitame savo įraše panagrinėsiu kelis iš labiau patikusių eksperimentų.

  1. BioDigital Human

    pasiskolinta iš chromeexperiments.com

    Projekto aprašyme parašyta, kad naudota HTML 5, WebGL, JavaScript, Python ir išties rezultatas yra tikrai įdomus. Naudojantis WebGL grafinėmis bibliotekomis kūnas atrodo detalus, o modeliai paruošiami greitai (iš mano pusės, turinčio integruotą vaizdo plokštę).

    Įvairūs įrankiai leidžia vis kitaip pateikti kūną. Galima sumodeliuoti atskirą organą (pvz kepenis) ar netgi jo dalį. Atkuriama netgi vidinė organo struktūra ir ją galima stebėti naudojantis skerspjūvio įrankiu.

    Taigi, toksai, nors ir eksperimentinis, tačiau tikrai rimtas, darbas yra vertas dėmesio ir puikiai parodo naudojamų technologijų galimybes internetinėje platformoje.

  2. HelloRacer WebGL

    pasiskolinta iš chromeexperiments.com

    Gal ne tiek rimtas darbas, lyginant su praėjusiu, tačiau šis atskleidžia tai, kad naudojantis vien Javascript, WebGL bibliotekomis ir three.js (javascript 3d varikliuku) galima išgauti aukštos kokybės modelius, kaip šis bolidas, kurį galima valdyti.

    Žvilgtelėjus į HelloEnjoy (darbo autorius) asmeninę svetainę, galima rasti ir daugiau jo darbų, kurie naudojasi vis kitokiomis 3D bibliotekomis:

    http://helloenjoy.com/

  3. WebGL Aquarium

    pasiskolinta iš chromeexperiments.com

    Paskutinis šio įrašo nagrinėjamas projektas: akvariumas, kuris naudoja WebGL ir JavaScript (3d varikliukas tdl.js). Kas man labiausiai jame patiko buvo, deja, ne žuvytės, o kur jos gyvena. Įjungus kelis papildomus nustatymus, labai gražiai atvaizduojamas šviesos lūžis (tuo pačiu ir vaizdas akvariume).

    Taigi, šiam kartui tiek, tikiuosi tokių projektų vis daugės.

This entry was written by Paulius , posted on Šeštadienis gegužės 07 2011at 11:05 am , filed under Software, Technologijos and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink . Post a comment below or leave a trackback: Trackback URL.

2 Responses to “Chrome eksperimentai”

  • Profilio nuotrauka (Dmitrij) Dmitrij sako:

    Patiko. Net nežinojau, kad webe jau galima tokios kokybės modelius atvaizduoti. Jaučiu, kad neužilgo teks jeigu ne tyrinėti, tai bent susipažinti su šitomis technologijomis…

    • Profilio nuotrauka (Paulius) Paulius sako:

      Juk realiai galvojama, kad ateityje kompiuteriai nebus tokie galingi, tačiau turės gerą ryšį su serveriais, kurie retransliuos visas reikiamas paslaugas. Jau dabar Google documents galima naudotis šiokiu tokiu ofiso paketu, o ateitis daug žadanti :))

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos