Ubuntu, 200 milijonų vartotojų po 4 metų?

Ubuntu logotipas

Ubuntu developer’ių susirinkime Budapešte, Canonical įkūrėjas Mark Shuttleworth iškėlė tikslą, kad būtent po keturių metų Ubuntu naudosis apie 200 milijonų vartotojų.

Žinoma, kyla klausimas „o kiek jų yra dabar?“. Nors Gerry Carr (~Canonical komunikacijų vadovas) 2010 Balandį teigė, kad Ubuntu’iečių apie 12 milijonų, Mark Shuttleworth po Maverick Meerkat išleidimo Spalį teigė, kad net nežino tikslaus vartotojų skaičiaus.

Taigi, kaip realu, kad vartotojų skaičius išaugs iki tokio lygmens, kad  Ubuntu bus atpažįstamas plačiojoje visuomenėje? Mano manymu, prireiks kur kas daugiau, negu pačios operacinės sistemos tobulinimo,kad įvyktų lūžis ir prisijungtų labai daug žmonių.

Kokia jūsų nuomonė?

 

This entry was written by Paulius , posted on Pirmadienis gegužės 09 2011at 01:05 pm , filed under Technologijos and tagged , , . Bookmark the permalink . Post a comment below or leave a trackback: Trackback URL.

4 Responses to “Ubuntu, 200 milijonų vartotojų po 4 metų?”

  • valdemaras sako:

    gražios prognozės, norisi tikėti, kad taip ir bus, tačiau bijau, kad ubuntu stabilumui populiarumas nebus naudingas. bet kokia plačiai naudojama platforma pritraukia blogų žmonių dėmesį. virusai, kirminai, pažeidžiamumai… teks ieškoti ko nors naujo.

    • Profilio nuotrauka (Paulius) Paulius sako:

      Ypač, kai yra įprotis pastoviai atnaujinti programas. Atsiranda koks bug’as, kuris ima ir prileidžia įsilaužėlį rpei vartotojo duomenų. Bet vėlgi, aš tik spėlioju, praktiškai, su os saugumu niek nežinau :p

  • valdemaras sako:

    visada yra rizika, kad net ir naujausia užlopyta programa turės pažeidžiamumą, tačiau kol ubuntu kol kas yra sąlyginai mažai naudojama, programišių dėmesio ji sulaukia mažiau, o ir kadangi yra kilusi iš serveriams naudotų os šeimos, yra daug saugesnė iš esmės, tačiau kaip gerai žinome, paklausa gimdo pasiūlą. :]

    • Profilio nuotrauka (Paulius) Paulius sako:

      Nu žiūrėsim, įdomūs laikai nusimato, net nenuspėčiau kas bus po kokių 2-3 metų.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos