Liečiamo ekrano telefonai/įrenginiai

Kaip jie jums?

Man patinka tie ,,touch screen’ai“ – geriau išnaudojamas visas telefono paviršius, vietoj to, kad būtų naudojami paprasti mygtukai. Bet vėlgi tokia klaviatūra ir apskritai įvedimo metodas nebėra veiksmingi, juk visgi klaviatūra buvo sukurta, kad būtų patogi abiems rankoms, o dabar visas šis malonumas tenka vienam pirštui ar keliems (smulkesnių :)) ).

Pats turiu jau 3-ius metus skaičiuojantį HTC Touch Viva su windows mobile. Veikia qwerty klaviatūra, kuriai skirtas stylus’as. Deja, labai jau sunkiai su juo ėjos ir galiausiai baigėsi tuo, kad jį pamečiau ir turbūt apie 2 metus spaudinėju pirštu arba kuo pasitaiko – piešuku mokykloj, dantų krapštuku kavinėj, etc.

Iš tikrųjų, labai atsibodo naudotis tokiu prietaisiu, nes jis savaime atbaido nuo naudojimosi (ir kažkaip net nešiotis nebesinori), tačiau geriau pagalvojus, reikia pradėti ieškoti touch screen’o alternatyvos. Žinoma, pats windows mobile 6,1 siūlo kelis jos variantus, tačiau reikia kažko visiškai kitokio, prie ko reiks priprasti, tačiau po kažkiek laiko jis tikrai taps patogiu ir ypač paprastu. Kiek panaršius teko pamatyti visokių įdomių alternatyvų.

Anksčiau labai traukė toks dalykas kaip projekcinė klaviatūra, kuriai reikia tik paviršiaus, tačiau jo ne visada būdavo ir kartais tekdavo

Maždaug taip atrodo projekcinė klaviatūra

naudotis telefono qwerty. Žinoma dar savotiškas nepatogumas buvo, kad pats projektorius buvo gan nemažas, kaip pusė telefono ir tekdavo jungti laidu, kuris deja trumpas. Galų gale pasibaigė nervai ir palikau ją tiesiog prie kompiuterių bandymų. Visai neseniai teko be’stumble’inant atrasti tokį įdomu įrankį, kuris turbūt būtų išsprendęs mano problemą 8pen (tačiau, kaip teko suprasti, jis dabar skirtas tik android platformai)

Iš esmės tai yra plotas su keturiais sektoriais. Kiekvienas sektorius turi po 8 simbolius. Kiekvienas žodis pradedamas nuo centro skritulio ir judama link reikiamos raidės sektoriaus, tada atitinkamai sektorius yra skirstomas į pagal ir prieš laikrodžio rodyklės judėjimą, kuriam priskirta po 4 raides. Kadangi pastoviai išlieka tie patys 4 sektoriai, sukimas pagal ar prieš laikrodžio sukimą atitinka vienai raidei atitinka vieną sektorių. Iš pradžių tai gali būti visai painu, tačiau 8pen komanda perdarė raidžių eiliškumą taip, kad naudotis būtų lengva (patyrusiems vartotojams). Turbūt aiškiau būtų parodyti vizualiai, todėl štai klipukas apie tokio įrankio kūrimo priežastį ir veikimo principą:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q3OuCR0EpGo[/youtube]

This entry was written by Paulius , posted on Šeštadienis gegužės 21 2011at 09:05 pm , filed under Hardware, Software, Technologijos and tagged , , , . Bookmark the permalink . Post a comment below or leave a trackback: Trackback URL.

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos